Cranium Nasıl Oynanır ? Cranium Oyunu Hakkında Her Şey 2024

30-10-2023 12:08
Cranium Nasıl Oynanır ? Cranium Oyunu Hakkında Her Şey 2024

Cranium, oyuncuların farklı türde görevleri yerine getirerek veya soruları yanıtlayarak yarıştığı zeka, yetenek, dil ve yaratıcılığınızı kullanmanızı gerektiren eğlenceli bir kutu oyunudur. 


Cranium, zeka oyunları, kelime oyunları ve yaratıcılık oyunları sevenler için mükemmel bir seçenektir. Oyunun amacı, takım halinde belirli görevleri yerine getirerek veya soruları yanıtlayarak ilerlemek ve oyunun sonunda kazanmaktır.


Cranium Ne Demektir?


"Cranium" kelimesi, İngilizce'de "kafatası" veya "kafatasının üst kısmı" anlamına gelir ve insan veya hayvanın beynini ve diğer önemli sinir yapılarını koruyan kemik yapıyı ifade eder. "Cranium" terimi, genellikle anatomik ve tıbbi bağlamlarda kullanılır. Ayrıca, "Cranium" kelimesi, oyun ve eğlence dünyasında da bilinir. 


Cranium Nasıl Oynanır? Cranium Oyun Kuralları Nelerdir?


- Oyun tahtasını oyun alanının ortasına yerleştirin ve oyun parçalarını her takımın başlangıç bölgesine koyun.


- En az 4 oyuncu gerektirir, bu nedenle daha fazla kişiyle oynamak daha eğlenceli olabilir. Oyuncuları eşit sayıda takımlara bölebilirsiniz.


- Cranium, tur tabanlı bir oyundur. Sıra, takımlar arasında döner ve her takım sırayla zar atar.


- Tur sırası geldiğinde, oyuncu bir görev kartı çeker. Görev kartları dört farklı kategoriye ayrılmıştır: Verbal (Sözlü), Creative (Yaratıcı), Data Head (Veri Kafa) ve Star Performer (Yıldız Performansı). Karttaki görevi yerine getirmek için oyuncunun görev kartını göstermemesi gerekir.


- Oyuncu, karttaki görevi başarıyla yerine getirmeye çalışır. Görevler çeşitli türde olabilir, örneğin şarkı söyleme, çizim yapma, kelime bulmaca çözme veya bilgi sorularını yanıtlama gibi. Oyuncu, takım arkadaşlarının yardımını alabilir.


- Her görev için bir süre sınırlaması vardır. Kum saati kullanarak görevi belirli bir süre içinde tamamlanması gerekir. Eğer oyuncu görevi başarıyla yerine getirirse, takımı oyun tahtasında ilerler. İlerlemek için farklı renkli kareleri kullanmalısınız.


- Cranium'da farklı kategorilere ait görevler vardır. Doğru bir şekilde yerine getirilen görevler takıma puan kazandırır.


- Oyunda bazı görevler "Karışık" kategoriye aittir. Bu görevler, oyunun diğer kategorilerini bir araya getiren karmaşık görevlerdir.


- İlk olarak oyun tahtasının sonundaki merkezi kareye ulaşan takım oyunu kazanır.


Cranium Kutu Oyunu Ne İşe Yarar?


Cranium oyunu, oyuncuların problem çözme yeteneklerini, kelime dağarcıklarını, yaratıcılıklarını ve genel zeka seviyelerini geliştirmelerine yardımcı olur. Farklı kategorilerdeki görevler, oyuncuların çok yönlü düşünmelerini teşvik eder.


Cranium, arkadaşlarınız ve ailenizle eğlenceli bir oyun deneyimi sunar. Farklı görevlerin ve kategorilerin bulunması, oyunun sürekli heyecanlı ve çeşitli olmasını sağlar.


Cranium, takım halinde oynandığı için oyuncular arasında işbirliği ve takım çalışmasını teşvik eder. Oyuncular, takım arkadaşlarıyla birlikte görevleri yerine getirerek ilerlemeye çalışır.


Cranium, eğitici bir unsur taşıdığı için öğretici ve öğrenici bir oyun deneyimi sunar. Oyuncular yeni bilgiler öğrenebilir ve mevcut becerilerini pekiştirebilirler.


Cranium Oyunu Ne Kadardır? 


Cranium kutu oyunun fiyatı satıcıya göre değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatı 1599 TL’dir.


Varsapp Ile Cranium Keyfi


Cranium kutu oyununu günlük olarak kiralamak isterseniz Varsapp üzerinden kiralayabilirsiniz. 


Böylece hem fazla ücret vermez hem de eğlencenizi arttırabilirsiniz. Ayrıca daha farklı kutu oyunlarımız için de bizi ziyaret edebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.