EA Sports FC 24 Detaylı İnceleme - 2024 Varsapp

28-03-2024 09:03
EA Sports FC 24 Detaylı İnceleme - 2024 Varsapp

EA Sports, FIFA ile ortaklığıyla futbol oyun tarihinde birçok imza attı. Geçtiğimiz yıldan itibaren ortaklığın son bulmasıyla EA Sports kendi oyunlarıyla piyasada yer almaya karar verdi. 


Herkesin merakla beklediği seriye EA Sports FC adıyla başladı. Ortaklık sonrası ilk oyun olan EA Sports FC 24, 29 Eylül 2023'te oyun piyasasında yerini aldı. PlayStation 4/5, Windows, Nintendo Switch, XBOX One ve Series X/S’de deneyimlemeniz için hazır. 


Oyunseverler FC 24’ün diğer FIFA serilerinden farklılaşan özelliklerini merak eder. Aslında FIFA 23 ile FC 24 arasında belirgin farklar söz konusu değildir. Bu noktada elbette oyunun logosu, grafikler, gerçekçi geçişler ve arayüzdeki bazı değişimler öne çıkabilir. Genel itibariyle ise geçmiş yıllarla tanıdık bir oyun deneyimi oyuncuları bekler. 


Bu yazı kapsamında FC 24 için farklılıkları ve oyun deneyimindeki yeni noktaları ele alacağız.

Önceki Sürümlere Göre Öne Çıkan 6 Değişiklik

FIFA 24, önceki sürümlerle benzer bir profesyonel oyun deneyimi yaşatır. Bazı noktalarda ayrılan özellikleri ve iyileştirmeleri ile dikkatinizi çekebilir. 


1- İlk olarak menüdeki kullanıcı dostu tasarım öne çıkar. Önceki sürümlerde olan nereye tıklayacağınızı bilememe ya da bir ayarı uzun süre arama gibi zaman kayıplarını menü içinde yaşamayacaksınız. Hızlı bir şekilde aradığınız özelliğe erişebileceksiniz. Bu birçok oyuncunun ihtiyaç duyduğu değişimlerden biriydi.


2- Oyunda geliştiren bir diğer özellik ise gerçeklik algısını yoğun bir şekilde hissedebilmenizdir. Topu alma, pas atma, savunma yapma ya da diğer hareket gerektiren işlemler; gerçek futbol deneyimine yakın bir düzlemdedir. Hızlı akan bir oyun yerine ağırlaştırılmış ve yavaş bir oyun oynamak, oyunun içinde hissetmenizi kolaylaştıran bir etki sunar. 


3- HyperMotion V teknolojisi, FC 24 kapsamında öne çıkan bir diğer önemli özelliktir. 180 profesyonel erkek ve kadın futbol şampiyonlar liginin analiz edilmesiyle geliştirilen bu teknoloji, oyuncuların anlık hareketlerini kaydederek oyunlaştırma sürecine katkı sağlar. Bu sayede sevdiğiniz oyuncuların gerçek hareketlerini oyun içinde görebilirsiniz. Oyun kurma sürecinizde bu noktalara göre oyuncu seçimleri yapabilirsiniz.


4- Kuşkusuz FC 24 artık kendi logolarıyla ve görselleriyle piyasada yer alıyor. Dolayısıyla her ne kadar alıştığınız kısayollar benzer kullanıcı deneyimi sunsa da görsel olarak belirgin değişimler dikkatinizi çekebilir. Ayrıca modern bir tasarımla hazırlanan görseller, birçok açıdan oyun deneyiminize eşlik eder.


5- EA'nın değiştirdiği bir nokta ise Alex Hunter hikayesine artık yer vermemesi oldu. FIFA 17 ve 18'de öne çıkan Alex Hunter, FIFA'ya çeşitlilik katan bir moda sahipti. Tek hikaye modu olduğu ve kaldırıldığı için artık EA Sports içinde hikaye modlarının olmadığını söyleyebiliriz. 


6- FIFA 24 içinde değişen bir özellik, yeni pas mekanikleridir. Üç farklı stil üzerinden seçim yapabilirsiniz. Bu özellikte hassas pas, standart hassas pas ve saptırılmış hassas pas şeklinde stiller vardır. Topun hedefe nasıl gideceği noktasında kontrol sahibi olmanız için bu özellik FIFA 23'ün geliştirilmiş halidir.

FIFA 24 İçin Yenilikler 

EA Sports FC 24 her ne kadar önceki oyunlarla benzer olsa da tamamen ilk defa denenen yenilikler de vardır. 


Oyuncu becerileri FC 24'te daha geliştirilmiş bir durumdadır. İstatistiksel açıdan gerçek hayatla benzer yetenekler vardır. Bu sayede oyuncu eşleştirmeleri yaparken strateji geliştirmeniz kolaylaşır. Messi gibi belirli oyuncuları kullanmanızı sağlayarak maç içindeki çeşitliliği artıran bir noktadır.


FC 24 içinde belki de en önemli özelliklerden biri kadın ve erkek oyuncuların aynı sahada yer almasıdır. İlk kez Ultimate Team'de kadın ve erkek oyuncuları bir arada değerlendirebilirsiniz. 


Oyuncuların görünümlerinde gözle görülür farklılıklar söz konusudur. Grafiksel açıdan kasların, tişörtlerin, gömleklerin ve sahadaki ayrıntıların gerçekliğe yakın olması; televizyonda izlediğiniz maç hissini uyandırır. Mükemmele yakın stadyum atmosferi ile oynayabilirsiniz.

Ultimate Team Değişiklikleri

Birçok oyuncu kendi kadrosunu kurup yönetmekten keyif alır. Ultimate Team FIFA serilerinde bu açıdan keyifli bir süreç sunar. FC 24’te de değiştirilmiş bazı noktalarıyla bu modda oyun keyfinizi sürdürebilirsiniz.


Ultimate Team'de geliştirilen noktalardan biri başta kadın futbolculardan kadro kurabilme opsiyonudur. Özellikle bu modda oynamayı seviyorsanız değişiklikler bununla da sınırlı kalmıyor. Adeta Pokemon ile futbolu birleştiren kart sistemi, Ultimate Team'de kartları değiştirebilmenize olanak sağlıyor. Paketlerden çıkan kartları Evrim sistemi ile çeşitli görevler yaparak değiştirebiliyorsunuz.


Ultimate Team içinde oyuncunun becerilerini değiştirerek benzersiz bir versiyonunu geliştirebilirsiniz. Evrim kriterlerini karşılaması bu noktada önemlidir. Ardından oyuncuyu baştan aşağı yeniden yaratabilirsiniz. Kendi efsane futbolcunuzu bu modda geliştirebilirsiniz.

FIFA 24’te Değişen Kariyer Modu

Alex Hunter modu bu oyunda olmasa da kariyer geliştirme kısımlarında dilediğiniz macerayı yaşayabilirsiniz. Gerçekçi kariyer düzenlemesi ile tutarlı bir yolculuk içinde olabilirsiniz. Oyuncu ve teknik direktör kariyerinde olayları takip edebilir, takımı idare edebilir ve transfer sürecini yönetebilirsiniz. 


Kariyer modunda bir futbolcu olarak yer almayı seçtiğinizde birçok farklı etkinlikler içinde olabilirsiniz. Şampiyonluk kutlamaları, turnuva ödülleri, röportajlar ve dahası! Türkiye'de bilinen haliyle menajerlerin yönlendirmeleri oyun içinde gerçeğe yakındır. Bu sayede oyunda odak noktası olabilirsiniz.


FIFA 24 Artıları 

FIFA 24 Eksileri

Alışılan profesyonel oyun deneyiminin sürdürülmesi

Bazı durumlarda yapay zekanın gerçeklik hissini azaltması

Gerçeğe yakın futbol deneyimi için HyperMotion V teknolojisi kullanımı

Animasyon açısından kolun rakipten geçmesi gibi hataların olması

Ultimate Team’de kadın ve erkek futbolcuların aynı kadro içinde yer alabilmesi

Fiziksel olarak oyuncular arasında ayrım olsa da aynı performansı gösteriyorlarmış hissi vermesi

Kullanıcı dostu arayüz

Oyuncu kariyerinin daha geri planda kalması

Fiyatlandırma ve Oynanış Süresi

EA Sports FC 24 fiyatlandırması, oyunu nerede oynayacağınıza ve sürümüne göre değişiyor. 


Playstation 4/5 ve XBOX için standart sürümünü 1.425 TL'ye alabilirsiniz. Ultimate sürüm ise 2.000 TL’dir. Steam içerisinde Standart Edition 69.99 USD iken Ultimate Edition 99.99 USD’dir. Genel itibariyle piyasadaki büyük oyunlarla benzer bir aralıktadır. 


Ayrıca isterseniz EA Play Pro ile aylık 150 TL ödeme yaparak FC 24 Ultimate Edition'ı oynayabilirsiniz. Denemek isterseniz 10 saatlik ücretsiz fırsatı değerlendirebilirsiniz. 


Oynanış süresi açısından tamamen sizin zevkinize göre değişen bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Fakat oyun her sene yeni sürümüyle geldiği için ömrünü 1 sene olarak değerlendirebiliriz.

FC 24 Kiralama - Varsapp ile Bambaşka Bir Oyun Deneyimi Yaşayın!

Varsapp üzerinden FC 24 destekli paketleri inceleyerek oyun deneyiminizi bambaşka bir noktaya taşıyabilirsiniz. Varsapp Güvenli Kiralama Sistemi üzerinden seçtiğiniz paketi sepetinize ekleyerek adımları takip edebilirsiniz. 


İstanbul içi ve diğer şehirlerden ulaşabileceğiniz parçalar, en kısa sürede size ulaşarak deneyiminizi artırır. Gerçekçi grafikleri iyi bir ekranla ve teknolojiyle deneyimlemek için bu paketleri inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

FIFA 24 incelemesi için merak ettiğiniz noktalara yazının genelinde yer verdik. Şimdi ise spesifik sorularınızı yanıtlayacağız.

- EA FC 24 Şampiyonlar Ligi Olacak Mı?

Evet, FIFA 2024 içinde UEFA Avrupa Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi ve diğer ligleri oynayabilirsiniz.

- FIFA 24’te Türkiye Milli Takımı Var Mı?

Evet, FC 24 içinde Türkiye Milli Takımı da yer alıyor. EURO 2024'ün yaz aylarında A Milli Takımımızı dahil ederek çıkması bekleniyor.

- FC 24 VAR Sistemi Var Mı?

Evet, FC 24 içinde kritik anlarda VAR sistemine başvurabilirsiniz. Yakın çekimle doğru hakem kararlarına ulaşabilirsiniz.

- FIFA 24 Kaç GB?

FC 24 için 100 GB depolama alanına ihtiyaç vardır. Ayrıca 8 GB RAM ve 4 GB ekran kartı ile oyunu oynayabilirsiniz.

- FIFA 2024 Kaç TL?

Playstation 4/5 ve XBOX için standart sürümü 1.425 TL, Ultimate sürüm 2.000 TL’dir. Steam’de Standart Edition 69.99 USD iken Ultimate Edition 99.99 USD’dir. 

- FC 24 Zorluk Seviyeleri Neler? 


Zorluk

Saldırı İstihbaratı

Savunma İstihbaratı

Tepki Hızı

İşaretleme ve Alan

Başlangıç

10%

10%

20%

15%

Amatör

20%

20%

40%

30%

Yarı profesyonel

40%

40%

50%

50%

Profesyonel

50%

50%

70%

60%

Dünya standartlarında

75%

75%

80%

80%

Efsanevi

90%

90%

90%

90%

Ultimate

100%

90%

100%

100%

- FC 24 Alınır Mı?

Serinin en yeni oyunu olduğu için FC 24’ü deneyimlemek isteyebilirsiniz. Elbette sıra dışı değişimlerle karşılaşmayacaksınız. Fakat yine de bu seriye devam etmek ve yeni teknolojileri keşfetmek için iyi bir deneyim sunacağını düşünüyoruz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.