Elbise Kiralamak İçin 5 Neden

10-01-2023 19:21
Elbise Kiralamak İçin 5 Neden

Herkes için özel olan günler vardır. Bu günler bir düğün, davet ya da bir doğum günü olabilir. Bu günlerde en iyi halimizle görünmek isteriz. Bunun yolu da tercih ettiğimiz kıyafetlerden geçer. “O” özel gün için tercih edeceğimiz kıyafet bazen sadece o özel güne uygun olabilir ve belki de yüksek fiyatlara satın aldığınız kıyafeti tekrar kullanamayabilirsiniz bu yüzden kıyafet seçimi yaparken geleceği düşünmek önem taşır. Bu noktada seçiminizi satın almadan yana yapmak yerine kıyafet kiralamanız sizin için daha iyi olabilir. Peki, nedir kıyafetleri satın almak yerine kiralamanın avantajları? Bu yazımızda kıyafet kiralamak için geçerli nedenleri sizler için derledik. 


1) İlk neden olarak kiralamanın bütçe kontrolü sağlaması!

Şu sıralar maddi açıdan yeni bir özel gün kıyafeti almak epey zorlaştı. Özel gün için değer diyip o masrafı yüklenmenize gerek var mı? Hele de kiralama alternatifiyle dilediğiniz gün kadar ihtiyacınızı giderebilmeniz mümkünken. Bu alternatif yol sayesinde daha az miktarla hem ihtiyacınızı giderebilir hem de bütçe kontrolü yapabilirsiniz. 


2) Gardroplarınızı tek gün giydiğiniz kıyafetlerle doldurmaktan kurtulursunuz!

Kenarda köşede duran bir gün giyerim diye aldığınız o kıyafetler ile dolaplarınızı doldurmak yaşadığımız kalabalık çağda çok mantıklı bir karar değil. Özel gün kıyafetleri yılda nadir giyilen kıyafet seçimlerimizden oluşur  bu yüzden kiralayarak dolaplarımızı daraltmamış oluruz. 


3) Sürdürülebilir modaya katkı sağlayabilirsiniz!

Sürdürülebilirlik ile ilgili çalışma yapan uzmanlar bir şey satın almadan önce kendinize şu üç soruyu sormanızı öneriyor: Bunu neden satın alıyorsunuz? Gerçekten ihtiyacınız var mı? En az 30 kez giyebilecek misiniz? Bu özel günler için yeni bir elbise almak yerine tam da bu sebeplerden kiralamayı deneyin. 30 kere giyme kuralını unutmayın, nadiren hatta belki sadece bir kez giyeceğiniz kıyafetlere gereksiz para harcamaktan kurtulabilirsiniz.


4) Anlık gelişen planlara kıyafet bulma derdinizi kiralayarak aşın!

Bazen “o” özel gün haberi ansızın gelir. Evden uzakta hatta belki şehir dışında olabilirsiniz. Belki de bilmediğiniz bir yerde o özel günün telaşıyla kıyafet aramak akıllıca olmayacaktır. 


5) Mağazalarda geçirilen süreden tasarruf edebilirsiniz!

Tek tek mağaza gezip size uygun ürünü aramak yerine elbise kiralama alternatifi ile bunu çözebilmeniz mümkün. Zaten halihazırda olan ürünlerden kiralama yapacağınız için o seçenekler arasında boğulmaktan da kurtulabilirsiniz. Vaktiniz değerli bunu sonsuz kıyafet seçeneklerinden size uygun olan o kıyafeti aramakla harcamamalısınız.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.