Glamping Nedir ve Türkiye’nin En Güzel 6 Glamping Alanı

09-09-2022 15:37
Glamping Nedir ve Türkiye’nin En Güzel 6 Glamping Alanı

Yeniden şekillenmeye başlayan tatil alışkanlıkları ile birlikte adını sıkça duymaya başladığımız Glamping için kamp tatilinin lüks dokunuşlar ile yeniden yorumlanmış hali diyebiliriz.

İngilizce bir sözcük olan ve büyüleyici, cazibeli anlamlarına gelen “glamorous” ile kamp yapmak anlamına gelen “camping” kelimelerinin birleşiminden doğan Glamping, doğa içerisinde yüksek konfor ile tatilini geçirmek isteyenlere hitap eden bir tatil seçeneği olarak da tanımlanabilir. 

İzole ve yalıtılmış bir alanda, muhteşem doğal manzaralara şık ve göz alıcı dekoratif dokunuşların ve konfor vadeden hizmetlerin eşlik ettiği Glamping turizmi, dünyada oldukça rağbet görüyor ve adından da anlaşılacağı üzere kamp deneyimini lüks ve cazip bir hale getiriyor. Tabii doğayla iç içe olmak demek her zaman konfor alanını terk etmek demek değil. Glamping deneyimiyle doğada huzur ve konforun bir arada sunulduğu dört dörtlük bir kaçış planı sizi bekliyor.

Glamping Fikri İlk Nasıl Ortaya Çıktı?

Biz her ne kadar adını son yıllarda yeni yeni duymaya başlasak da Glamping’in tarihi aslında oldukça eskilere uzanıyor. Kampçılığa yeni bir yaklaşım getiren Glamping, tarihte ilk kez 16. yüzyılda krallar, kontlar ve hükümdarların saray çadırı olarak görülüyor. 

1900’lü yıllara gelindiğinde ise, Afrika’ya safariye giden Avrupalı ve Amerikalı gezginlerin konaklama tercihlerinde Glamping’in izlerini görüyoruz. Bu gezginlerin konaklamalarını daha konforlu ve lüks hale getirmek istemesiyle “Glamping” ivme yakalıyor ve gezginler, vahşi doğanın ortasında kurdukları lüks çadırları ile hem macerayı hem de konforu bir arada yaşıyorlar.

Günümüzde ise 5 yıldızlı otel tatilinden sıkılan ve yeni arayışlara giren tatilcilerin, doğa ile baş başa kamp ruhunu yaşayıp konforlarından da hiçbir ödün vermeden tatil yapmak için Glamping’e yönelmesiyle bu yeni trend artık seyahat tutkunlarının gündemine giriyor. Peki konaklama yerlerine göre oldukça farklı gözüken Glamping Camping konseptini klasik kamp tatilinden ayıran farklar neler? 

Glamping ile Kamp Arasındaki Farklar Neler?

Kamp yapmayı Glamping camping’ten ayıran önemli özellik Glamping camping çadırında çok daha lüks olanakların bulunuyor olmasıdır. Eğer Glamping yapacaksanız, yine doğanın ortasında büyük lüks bir çadır, tüm donanımı ile sizi bekliyor. Normal koşullarda belki 10 kişinin barınabileceği büyüklükte bir çadır, Glamping söz konusuysa en fazla iki kişilik olabiliyor. Fakat imkanlar bununla sınırlı değil; çadır ve bungalovlar, lüks ve konforlu bir otel odasındaki her şeyi, hatta huzur ve sakinliğiyle daha fazlasını vaat ediyor. “Rahatım benim en büyük lüksüm” diyenlerdenseniz bu deneyimde kamp ve konfor kavramlarını bir arada bulacağınız Glamping tam size göre.
 

Glamping Camping’in Avantajları Neler?

Glamping Camping’in, gezginlerin geleneksel kamp deneyimine kıyasla çadırı toplama ve kaldırma konusunda rahatlık sağlanarak konaklama yapabildikleri bir aktivite olarak avantajları var. Peki, Glamping camping tatilinin avantajları neler olabilir? 

1) Rahatlık ve Yaşanılan Konfor

Glamping ile ilgili olan şey, maksimum müşteri konforu için uygulamalı otel olanakları sunarak insanların günlük acelelerini unutmasına izin vermesidir. Birçok Glamping konaklama birimi odun sobası, perde, lamba, kilim ve rahat yataklar gibi unsurlar içeren geniş ve konfor dolu bir dekora sahiptir.

2) Muhteşem Doğanın İçinde Vakit Geçirmek

Seyahat şekilleri zaman içinde değişmeye başladı. İnsanlar son zamanlarda doğadan uzak ve kalabalıklar içinde geçecek gürültülü bir tatil yapmayı tercih etmiyor. Glamping alanlarında doğayla iç içe olarak huzurlu bir vakit geçirmeniz mümkün.

3) Çevre Dostluğu

Glamping camping işletmecilerinin büyük çoğunluğu, eko-anlayışını ve çevreye saygıya değer veriyorlar. Bu yüzden çoğu tatil türüne göre Glamping camping yerleri oldukça doğa dostu. 

Türkiye'deki En İyi Glamping Alanları

Türkiye’de doğayla iç içe tatil yapabileceğiniz birçok Glamping camping alanı için seçenekler var. Ülkemiz barındırdığı doğal güzellikleri ve kamp yapmaya müsait alanları ile bu akım için oldukça elverişli bir coğrafyadır. Kamp ve doğa severlerin en çok tercih ettiği Glamping alanlarına bir göz atalım.  

Kocabahçe Glamping 

Bozburun’un saklı koylarından Dirsekbükü’nde bulunan Kocabahçe Glamping, izole edilmiş bir tatil arayanlar için en iyi alternatiflerden. Kocabahçe Glamping, hem bungalovda hem çadırda konaklama imkanı sunuyor. Bu koya, kara ulaşımı olmadığından işletmenin kendi tekneleriyle ulaşım sağlanmaktadır. Kocabahçe Glamping alanında üç farklı tip lüks çadırda konaklamak mümkün. Kendi bahçelerinde yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzelerleri müşterilere ikram ediyorlar. 

Perdeu 

Perdue, Faralya’da kendine ait özel bir koyda bulunuyor. Muhteşem manzaraya sahip bu yer, çadırınızın önündeki verandada sizi bekleyen SPA küveti bulunuyor. Günlerini doğada lüks şekilde geçirmek isteyenler için çoğu imkan sağlanıyor.

Club Amazon

Yaklaşık 35 yıllık tarihi ile ülkemizde kamp konusunda büyük bir geçmişi olan Club Amazon, Datça’nın Bördübet beldesinde bulunuyor. Kamp alanı, çam ormanının ortasında, doğayla iç içe bir alanda konumlanıyor. Club Amazon’da kendine özgü oda konseptleri bulunuyor. Denize tesisten aldığınız kano ile kürek çekerek gitmek ise orada yapılması önerilen aktivitelerden en önemlisi. 

Bonjuk Bay

 

Gökova’nın Boncuk Koyu’nda yer alan Bonjuk Bay Türkiye’de Glamping alanında çok tercih edilen bir alan. Hem sunduğu Glamping çadırları, hem de felsefesi ile yeni nesil bir alternatif tatilin adreslerinden biri. Sadece referansla misafir kabul ediyorlar. Çadır, bungalov ve taş ev gibi seçeneklerin olduğu bu yerde meditatif aktivitelere katılabilir, tamamen organik ürünlerden oluşan mutfağını tadabilirsiniz.  

Kozluyalı Glamping

Kaz Dağlarının yamaçlarında bulunan bir lokasyonda olan Kozluyalı Glamping, altı adet özel çadır odası, taş evleri, kendine özel plajı ve Ege’ye has taze yemekleriyle Çanakkale çevresinde en çok tercih edilen Glamping işletmelerindendir. 

Mona Glamping

İzmir’in Seferihisar ilçesinin Sığacık bölgesinde bulunan Mona Glamping, çadır ve karavan olarak konaklama alternatifleri sunuyor. biraz daha butiklik katan bir işletme olarak karşımıza çıkan Mona, Teos Antik Kent’e olan yakınlığına ek olarak 10 dönüm arazi içinde mandalina ve zeytin ağaçlarıyla dolu bir konumda bulunuyor.

Glamping Camping Fiyatları Ne Kadar?

Türkiye'de Glamping yerlerinde konaklama fiyatları gecelik 300 TL ila 4000 TL arasında değişim göstermektedir. Bu fiyatlar alana, konaklama yeri özelliklerine, çadırınızı kendiniz temin etmenize ve yemek dahil olup olmamasına göre farklılık gösteriyor. Çoğu işletme Glamping alanını ekim ayı sonuna kadar hizmete açık tutuyor, eğer rezervasyon yapacaksanız bunu göz önünde bulundurmayı unutmayın! Daha detaylı fiyat ve konaklama bilgisi için (Club Amazon Glamping Fiyatları, Kozluyalı Glamping Fiyatları, Mona Glamping Fiyatları ) Glamping alanlarının web sitelerinden iletişime geçebilirsiniz. 

Doğada huzur verici bir kamp deneyimini doğanın zorlu ve gerçekçi koşullarına uygun yaşamak isteyen Glamping yapabilmek için bütçesi yeterli olamayanlardansanız üzülmeyin! Doğayla iç içe olmak, keyifli bir kamp deneyimi yaşamak için yıllardır var olan normal kamp yolunu tercih ederken karşılaşabileceğiniz eksik kamp ekipmanlarınız için Varsapp yanınızda!

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.