Risk Oyunu Nedir ve Nasıl Oynanır?

17-01-2023 14:53
Risk Oyunu Nedir ve Nasıl Oynanır?

Risk oyunu, askeri metotlarla dünya hâkimiyeti kurmak isteyen oyuncular için hazırlanmış bir askeri stratejisi oyunudur. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından tercih edilmesiyle en çok oynanan kutu oyunlarından birisi olmuştur. Risk, aslında bir kutu oyunu iken 2020 yılında bilgisayar oyunu versiyonu olan “Risk Global Domination” ismiyle piyasaya çıktı.


Risk Oyununun Amacı Nedir?

Oyunun temel amacı için oyuncular düşman bölgelerini fethederek dünya hâkimiyetini sağlamaya çalışırlar. Risk oyunun 4 farklı türü bulunmaktadır. Bunlar, Risk Gizli Görev, Klasik, 2 Kişilik Oyun ve Komuta Merkezi’dir. 

Risk Oyunu Kaç Kişiyle Oynanır?

2 - 5 oyuncu ile oynanabilmektedir. Risk kutu oyununu eğlenceli hale getiren oynarken arkadaşlarınızla yaptığınız konuşmalardır. Bunu kaybetmek istemiyorsanız oyunun bilgisayar versiyonuna toplu şekilde giriş yapabilirsiniz.


Risk Oyunu Nasıl Oynanır?

Temel oyun, oyunculara rastgele dağıtılan bölge kartlarının, askerlerle doldurulmasıyla başlar. Oyuncular piyonları sırayla yerleştirirler ve bu bahsedilen sırada her oyuncuda sadece 1 piyon yerleşmiş olmalıdır. Her bir piyade 1 birliği, süvari 5 birliği topçu ise 10 birliği temsil eder. Oyuncular saldırı ve savunma zarı atarak gelen rakamlara göre yüksek olanın, karşı tarafın bir askerini yok etmesiyle ilerleme sağlarlar. Bir bölgede hiç asker kalmadığı zaman saldıran taraf o bölgenin hakimiyetini elde etmiş olur. Oynanan moda göre gizli görev başarıldığında veya dünya hâkimiyeti sağlandığında oyun sona erer.

Risk Global Domination Bilgisayar Oyunu Nasıl Oynanır?


Risk’in bilgisayar versiyonunda savaş sisi özelliği bulunuyor bununla oyuncular birbirlerinin hamlelerini göremiyor kimin ne yaptığını göremediğiniz için oyun daha uzun zaman alarak eğlenceli hale geliyor. Bu özellik karşısında oyuncular dikkatli davranmalılardır. İttifak açtığınız birisi sizin bütün topraklarınızı görebilir. Merak etmeyin, aynı şekilde siz de görebilirsiniz. Oyuna başladığınız zaman rütbenizin aynı olduğu insanlarla aynı odalara girmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Oldukça basit grafikleri içeren oyunda iyi bir strateji kurarak galibiyeti yaşayabilirsiniz. 


Risk Kutu Oyunu Fiyatları


Risk oyununun fiyatı satıcıya göre değişiklik göstermektedir. Kutu oyununun güncel fiyatı 699 TL’dir.


Risk Global Domination Bilgisayar Oyunu Ücretli mi?

 

Hayır, oyunu ücretsiz şekilde oynayabiliyorsunuz. 

 

Risk Global Domination Bilgisayar Oyunu Kaç GB?

 

Risk: Global Domination oyunu için 1 GB boş alan gerekmektedir.

 

Risk Oyununu Varsapp ile Dene!

 

Risk oyununu Varsapp’ten sadece 25 TL’ye kiralayarak arkadaşlarınla deneyebilirsin!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.