Tabu Oyunu Nasıl Oynanır? Tabu Oyunu Hakkında Her Şey

21-11-2022 15:00
Tabu Oyunu Nasıl Oynanır? Tabu Oyunu Hakkında Her Şey

Tabu kutu oyunu, 1989 yılında Hasbro tarafından piyasaya sürülen klasik bir kutu oyunudur. Tabu, arkadaş ortamlarının en sevilen oyunlarından birisidir. Bu oyun, masa başında ya da telefondan saatlerce oynanarak keyifli vakitlerin vazgeçilmezlerinden olmuştur. Tabuda başarılı olabilmek için iyi bir anlatıcı ve dinleyici olmak gerekir. Bu yazımızda, Tabu nasıl oynanır, kuralları nedir ve daha birçok bilgiyi sizler için derledik. 


Tabu Nasıl Oynanır?

Oyuna başlayacak olan gruptan bir kişi anlatıcı seçilir, Anlatıcı tabu kartlarından eline 5 adet kart alır ve anlatmaya başlamasıyla süre başlatılır. Bu sırada karşı takımdan bir oyuncu tabu olan kelimeleri ve kum saatini kontrol edebilmek için anlatıcının kartlarını ve süreyi kontrol eder. Oyun oynarken kendinize has ipuçları vermeye çalışmalısınız. Aynı zamanda rakiplerinizin tabu olan kelimeleri söyleyip söylemediklerine dikkat etmelisiniz. Doğru bildiğiniz her kart, takımınıza bir puan kazandırır ve pas geçtiğiniz kartlar veya tabu kelimeleri kullandığınız kartlar diğer takıma puan kazandırır.


Tabu Oyun Kuralları

1-Kelimelerin anlatılabilmesi için kum saatiyle bir süre belirlenir, süre tamamlandığında sıra karşı takıma geçer.

2- Soru kelimesinin bir kısaltması bulunuyorsa kelimenin kısaltması anlatıcı tarafından kullanılamaz.

3-Her anlatıcının, sırası boyunca toplam 3 pas hakkı bulunur. 

4-Yasaklı kelimelere ek getirilmesi de yasak. 

5-Tabu oyunda işaret dili kullanılamaz, kopya verilemez.

6-Anlatıcı tarafından ses efektleri kullanılamaz. 

7-Anlatımı yapılacak kelimenin ses veya kafiye bakımından benzediği kelimeler ipucu olarak kullanılamaz. 

8-Anlatılan her kart, 1 puan olarak takımın hanesine yazılır ve anlatıcı elindeki diğer kartları anlatmaya devam eder. 

9-Her takım, süre dolana kadar anlatmaya devam edebilir. 

10-Oyun başında belirlenen puan sayısına ilk ulaşan takım, oyunu kazanır.

Tabu Oyununun Amacı Nedir?

Tabu oyununun birkaç farklı versiyonu bulunuyor. Tüm versiyonlarda oyunun temel amacı; bir kart üzerindeki yazılı kelimeyi, takım arkadaşınıza anlatmaktır. 

Tabu Kaç Kişiyle Oynanır?

Tabu 12 yaş ve üzeri olan herkesin oynayabileceği bir oyundur. Tabu az 6 kişi en fazla 12 kişi oynanır. Kişilerin iki ayrı grup oluşturarak oynanmaktadır. Grup kişi sayılarının eşit olması önemlidir. 


Tabu Oynarken Eğlenceyi Arttıracak Kurallar ve Püf Noktalar

Tabu oynarken en önemli noktalardan biri süre kullanımıdır. Anlatıcı kartı eline aldığında hızlı bir şekilde anlatmaya başlamalı ve anlatamayacağı bir kelime gelmesi halinde zaman kaybetmeden sıradaki karta geçiş yapmalıdır.

Anlatıcı 5 kartı aynı anda eline alabilir veya anlatımı bittikçe kart çekebilir. Bu onun seçimine kalmıştır bu noktada dilerseniz oyunu daha eğlenceli ve zor hale getirmek için tek tek kart alma kuralı ekleyebilirsiniz. 

Oyunu zorlaştırarak eğlenceli hale getirmek isterseniz, kartların sırayla çekilmesi gerektiği kuralını koyabilir pas geçilen sözcükleri tekrar anlatma hakkı vermeyebilirsiniz.

Grupları belirlerken birbirini iyi tanıyan kişilerin aynı takımda olması avantajlı bir durum oluşturabilir. Karma şekilde kişi dağıtımı yaparak oyunu daha eğlenceli hale getirmek mümkün. 


Tabu Kutu Oyunu Fiyatları


Tabu kutu oyununun fiyatı satıcıya göre değişiklik göstermektedir. İlk versiyonun güncel fiyatı 279 TL yeni versiyonu Tabu XL güncel fiyatı ise 359 TL’dir. Tabu kutu oyununu günlük olarak ucuz fiyata kiralamak isterseniz Varsapp üzerinden kiralayabilirsiniz. Böylece hem fazla ücret vermez hem de eğlencenizi arttırabilirsiniz. Ayrıca daha farklı kutu oyunlarımız için de bizi ziyaret edebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.