Ticket to Ride: Europe Nasıl Oynanır? Bilmeniz Gereken Her Şey!

31-12-2023 16:07
Ticket to Ride: Europe Nasıl Oynanır? Bilmeniz Gereken Her Şey!

Ticket To Ride Ne Demek?


Ticket To Ride, binmek için bilet anlamına gelir. Aynı zamanda bu blog yazımızda yer verdiğimiz Ticket to Ride, Alan R. Moon tarafından tasarlanan demiryolu temalı bir kutu oyunudur. 


Ticket To Ride Europe Nedir?


"Ticket to Ride: Europe”, oyuncuların tren rotalarını inşa etmeye çalıştığı popüler bir masa oyunu olan “Ticket to Ride”ın bir varyantıdır. "Ticket to Ride: Europe," Avrupa'nın haritasını ve tren rotalarını kullanarak oynanır ve orijinal "Ticket to Ride" oyunundan bazı farklılıklar içerir. 


Örneğin, bazı şehirler farklı şekillerde birbirine bağlanır, ve oyuncuların görev kartları da Avrupa'nın farklı bölgelerini hedefler.


Oyunda, oyuncular Avrupa'nın farklı şehirlerini birbirine bağlayan demiryolu hatlarını inşa etmek için renkli tren kartları kullanırlar. Oyuncular ayrıca belirli rotaları tamamlamak için görev kartları alır ve bu görevleri yerine getirmeye çalışırlar. 


Oyunun amacı, tren hatlarını inşa ederek puan kazanmak ve görev kartlarını tamamlamaktır.


Ticket To Ride Europe Nasıl Oynanır?


1. Oyuncular tren kartları ve görev kartları alırlar. Her oyuncuya başlangıçta 4 tren kartı ve 3 görev kartı verilir. Oyuncular görev kartlarını elinde tutarlar ve hedef rotalarını gizli tutarlar.


2. Oyuncular sırayla bir aksiyon yaparlar. Sıra size geldiğinde, aşağıdaki seçeneklerden birini gerçekleştirebilirsiniz:


- Tren kartı çekme: Tren kartları, farklı renklerde ve çeşitlerde gelir. Renkli kartlar, tren hatları inşa etmek için kullanılır. Bir oyuncu, ya açıkta bulunan iki kartı ya da kapalı yığınlarından üsttekini çekebilir.


- Tren hatları inşa etme: Elinizdeki tren kartlarıyla belirli bir tren hattını inşa edebilirsiniz. Oyunda belirli rotalar için gereken renkli kart kombinasyonları vardır. Rota inşa ettiğinizde puan kazanırsınız.


3. Oyuncular, elindeki görev kartlarından istedikleri zaman birini seçip hedef rotayı tamamlamak için tren hatlarını inşa edebilirler. Görev kartlarını tamamladığınızda puan kazanırsınız.


4. Oyuncular, tren hatları inşa ederek ve görev kartları tamamlayarak puan kazanırlar. Oyunun sonunda en fazla puana sahip oyuncu oyunu kazanır.


Oyunun amacı, belirli rotaları inşa etmek ve görev kartlarındaki hedefleri tamamlamak olduğundan, strateji geliştirmek ve rakipleri engellemek önemlidir. 


Ticket To Ride Kaç Kişi Oynanır?


"Ticket to Ride," oyunun farklı sürümleri, oyuncu sayısına uygun değişiklikler içerebilir. Ancak "Ticket to Ride: Europe", 2 ila 5 oyuncu için uygundur.


Ticket To Ride Europe Kutu İçeriği


- "Ticket to Ride: Europe" oyun kutusu

- Oyun tahtası (Avrupa haritası)

- Renkli tren kartları

- Tren vagonları (oyuncu renklerine göre)

- Görev kartları

- Puan hesaplama işareti

- Yedek tren vagonları

- Oyunun kurallarını içeren kılavuz


Ticket To Ride Europe Fiyatları


“Ticket To Ride Europe” kutu oyunun fiyatı satıcıya göre değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatı 1929 TL’dir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.