TV Box Nedir Ne işe Yarar? Tv Box Nasıl Kullanılır?

02-02-2023 17:24
TV Box Nedir Ne işe Yarar? Tv Box Nasıl Kullanılır?
TV Box Nedir?

Son zamanlarda çok popüler olan TV Box televizyonu harici bir kaynak sinyaline bağlayan ve TV ekranı üzerinden görüntüleyebilecek biçimde, TV içeriğine sıkıştıran cihaz olarak tanımlanıyor.

Mediaplayer desteği sağlayan cihaz istediğiniz dizi, film ve video içeriğini izlemeniz için özel olarak tasarlanmış olup tüm uygulamaların çalıştırılmasına izin veriyor. 

TV Box Ne İşe Yarar?

Televizyonları akıllı televizyon haline getiren TV Box çeşitli markalar tarafından üretilen akıllı bir cihazdır. Televizyon üzerinden Netflix, Amazon Prime, Youtube gibi uygulamaları açmanıza ve televizyon kanallarını istediğiniz gibi ayarlamanızı sağlayan TV Box, yüksek HD ve piksel kalitesiyle yeni bir TV satın almanıza gerek kalmadan cihazınızı kullandırabiliyor.

 

TV Box ile Neler Yapılabilir?

 

TV Box cihazları uzaktan kumandaları ile kolay bir şekilde kontrol edilerek Netflix, Blu TV, Spotify gibi online hizmetlerden yararlanabilmenizi sağlar. Aynı zamanda, cihazınızda bulunan işletim sistemi doğrultusunda uygun mağazalardan oyunlar indirebilir ve oynayabilirsiniz.

 TV Box Özellikleri Nelerdir?

TV box kutuları Smart TV özelliklerinin tamamını taşıyan elektronik cihazlardır. Televizyonda izlenecek dizi ve filmlerin yanı sıra internet tarayıcılarından da farklı filmler ve programlar izlenmektedir. Tv Box sayesinde televizyonunuzda internetteki sayfaları rahat bir şekilde izleyebilirsiniz. Tv Box ile telefon ekranı televizyon ekranına rahat bir şekilde bağlanabilir ve televizyon medya cihazı olarak kullanılır. 

TV Box Nasıl Kullanılır?

Farklı firmalara ait TV Box ürünlerinde farklı işletim sistemleri kullanılmaktadır. Cihazın “stick” olan modelleri, direkt bir şekilde cihazın USB giriş noktalarına takılarak çalışır. Aldığınız TV Box modelinin kablolarla bağlantısını yaptıktan sonra Ethernet veya Wi-Fi üzerinden bağlanarak cihazı aktif hale getirmeniz gerekiyor. Cihazı televizyona bağladığınız HDMI kablosu sayesinde kutunuzun desteklediği kalitede görüntü izleyebilirsiniz. 



Merak ettiğin TV Box’ı box60 kodu ile 50TL indirimle hemen şimdi deneyebilirsin!

TV Box Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Televizyon kutusundaki dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, işlemci, RAM ve Hard Disk üçlemesidir. Bu üç faktör düşük seviyedeyse TV Boxc cihazından beklediğiniz performansı alamayabilirsiniz. İnternet üzerinden bir şeyler izlerken donmaması adına önemlidir. Depolama alanı olarak cihaz ne kadar çok alan sunarsa o kadar çok şeyi kaydedebilir veya saklayabilirsiniz. Bağlantı özellikleri bir diğer önemli konudur. Cihazda bulunan USB ve diğer girişlerin birden çok olması, farklı cihazlarla bağlantı kurma olanağını arttırır. 

TV Box Uygulama Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

TV Box cihazınız Android işletim sistemine sahipse ilk uygulama yükleme yöntemi Google Play mağazasını kullanmaktadır. Oturum açmak ve uygulamaları indirmek için bir gmail hesabı açabilir veya var olan bir hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Aynı zamanda cihaz üzerinde yer alan USB giriş noktaları sayesinde internetten indirme yapmadan yükleme yapabilirsiniz. Yükleme dışında bellek içerisinde halihazırda yer alan ses ve video dosyalarını da oynatabilmeniz mümkündür.

TV Box Fiyatları Ne Kadar?

TV Box fiyatları satıcıya ve markaya göre değişiklik göstermektedir. En popüler olan model olan Xiaomi Mi Box S 4K Android TV Box güncel fiyatı 1799 TL’dir. Nokia markasına ait Streaming Box 8000 4K UHD TV Box güncel fiyatı ise 2269 TL. Farklı işletim sistemine sahip Apple 4K Wi-Fi with 64GB TV Box güncel fiyatı ise 4899 TL. 

Bu ürünü kiralayıp yorum yaparsan seninle ekstra indirim kodu da paylaşıyoruz !



Sıkça Sorulan Sorular

TV Box Uydu Alıcısı Mıdır?

 

TV Box cihazları temel olarak medya oynatıcısı olarak çalışırlar yani uydu alıcısı değillerdir. İşletim sistemlerine uygun olan uygulamaları çalıştırır.

TV Box her televizyona olur mu?

Eğer Android TV Box sahibi olmak istiyorsanız mutlaka HDMI girişi olan bir televizyonunuz olmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.