Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç kimdir? Varsapp Kurucuları

13-11-2023 21:02
Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç kimdir? Varsapp Kurucuları

Zeynep Eliçin kimdir?

 

İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nden 2021 yılında mezun oldu. Üniversiteye ilk girdiği yıl, boş durmayı sevmeme huyundan dolayı internette gezinirken startup diye bir şey olduğu görerek araştırmaya başladı ve sonrasında başvuru yaptığı startup’a kabul alarak girişim dünyasına ilk adımını attı. 

 

Hiçbir zaman okula bağlı olmayan Zeynep, startup’lardan sonra Türk Eğitim Vakfı’nda staj yaptı. 3.sınıfta kurumsal tarafı da görebilmek adına Siemens’te yer aldı. 

 

Kitle fonlaması üzerine tezini yazarak mezun oldu. 

 

Hem startup’ı hem de kurumsalları gördükten sonra, girişimciliğin onun yolu olduğunu daha iyi anladı ve Varsapp hikayesini başlattı.

 

Hande Sevinç kimdir?

 

2021 yılında İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünden başarıyla mezun oldu. Henüz öğrenciyken, 2018 yılından itibaren çeşitli startuplarda operasyon ve organizasyon departmanlarında rol aldı ve üniversitedeyken okul kulüplerinde çalıştı. 

 

Farklı departmanlarda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2020 yılının Mayıs ayında liseden en yakın arkadaşının fikriyle kendi girişimlerini kurdular. 

 

Varsapp ile beraber Kagider ve Arya gibi kadın girişimcileri destekleyen oluşumların çeşitli projelerinde yer alma şansı yakaladı. Varsapp'te şu an kurucu ortak olan Hande, aynı zamanda operasyon bölümünün başında yer alırken bölümüyle bağlantılı olarak Varsapp’in sürdürülebilirlik tarafını da yürütüyor. 

 

Önceki deneyimlerini Varsapp'e aktararak her geçen gün girişimlerini büyütmek için çalışıyor. 

 

İki ortak neler başardı?

 

- Varsapp, 2020 yılında sıfır sermaye ile Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç tarafından kuruldu. İki ortak, Eylül 2021 yılında Varsapp’i canlıya aldılar. 

 

- Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6.400’e yakın başvurudan seçilen 12 girişimden biri onların girişimi Varsapp oldu. 

 

- BÜYAK tarafından 6.sı düzenlenen e-Founder Dijital Girişimcilik Yarışması’nda girişimleri Varsapp 1. oldu. 

 

- İki ortağın, kişiden kişiye eşya kiralama platformu girişimleri olan Varsapp, Eylül 2022’de 1.2 milyon TL’lik ilk yatırımını aldı.

 

- Google, İndex Grup, Zip Co ve Hackquarters iş birliği ile 5.si düzenlenen ve 51 ülkeden 205 farklı girişimin katıldığı MediaMarkt Startup Challenge yarışmasında girişimleri Varsapp 2. oldu. 

 

- Denizbank’ın girişim yuvası Deniz Akvaryum’un 6 ay süren NEOHUB Girişim Hızlandırma Programı’nı başarıyla tamamlayarak programın ilk mezunlarından oldular. 

 

- Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç’in girişimi Varsapp, Aralık 2022’de Monster Notebook ile anlaşma yaptığını açıkladı. Ocak 2023’te ise Migros ile anlaşarak girişimlerinin ürün yelpazesini genişlettiler. 

 

- İki ortağın “Varsapp” isimli girişimi Startup Centrum tarafından düzenlenen Girişimcilik Ekosistemi 2022 ödüllerinde “Yılın Pazar Yeri Girişimi” seçildi. 

 

- Turkish Airlines’in girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla başlattığı Terminal Girişim Hızlandırma Programı’nın ilk dönemini seçildiler ve başarıyla mezun oldular. 

 

- İki ortağın “Varsapp” isimli girişimi Fast Company Türkiye tarafından hazırlanan ve Türkiye girişimcilik ekosisteminin önde gelen jürileri tarafından belirlenen “Fast Company Startup 100” listesindeki en iyi 100 girişimden biri oldu. 

- Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç’in girişimi Varsapp, 1 yıl içerisinde metrik ve teknolojisinde yaşadığı olumlu gelişimler sonucunda değerlemesini 4’e katlayarak Ekim 2023’te 200 bin dolar yatırım aldı. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.